DIH Brain4Industry se stal vítězem národního kola výzvy EDIH

V průběhu roku 2021 bude zahájena výstavba budovy inovačního centra v Dolních Břežanech.

2. 2. 2021
SDÍLET:

Konsorciu B4I, které je z velké části složeno ze členů konsorcia NCK MATCA, se podařilo uspět ve výzvě pro Digitální inovační huby (DIH) a v průběhu roku 2021 bude zahájena výstavba budovy inovačního centra v Dolních Břežanech. V návaznosti na DIH se B4I zapojil do výzvy pro EDIH a na začátku roku 2021 byl vyhlášen vítězem za Českou republiku.

Brain4Industry (B4I) se zaměřuje na digitalizaci malých a středních podniků a využití umělé inteligence ve výrobních procesech. Kromě toho nabízí expertizu v oblasti pokročilých výrobních technologií. Mezi hlavní oblasti specializace patří aditivní, plazmatické a laserové technologie, povrchové úpravy a strukturování, matematické simulace a výpočetní metody, topologicky optimalizované produkty, vývoj inovativních virtuálních systémů řízení, certifikovaný proces výroby a testování. V plánu je také výstavba inovačního centra s testovacím zázemím.

Celá tato platforma bude sdílena s NCK MATCA a měla by přispět k rozšíření poskytovaných služeb a tím i portfolia průmyslových partnerů.

Autor grafiky – Bogle architects